ÉLETRAJZ

MORÁVEK ILDIKÓ

Morávek Ildikó vagyok, pilates oktató, testnevelő tanár és a PilateSchola főedzője. Tanulmányaimat Szlovákiában kezdtem (Nyitra, Pozsony), majd Magyarországon (Esztergom, Budapest, Győr, Szombathely) és Csehországban folytattam (Prága). Tudásomat és tapasztalataim a PilateSchola edzések és tanfolyamok keretén belül adom át.

PUBLIKÁCIÓ

Morávek ILDIKÓ

Most figyelj kicsit magadra

Engedd meg, hogy egy kis játékos felfedezőútra hívjalak a testtartás világába. Ha ülve olvasol, kérlek figyeld meg, mely testrészed terheled! Most tedd a két kezed tenyérrel felfele a popsid alá, és keresd meg a két ülőgumód! Az ülésnél bátran terheld ezeket a gumókat! A cikk elolvasása után,vagy akár most is ellenőrizheted testtartásod a tükörben.

ELSŐ MEGÁLLÓ:

A fej és a nyak

Sokat ülsz a számítógép előtt, és úgy érzed, gyengék a nyakizmaid? Figyeld meg, hogy az állad előre tolod-e! Ha igen, akkor a fejbiccentő izom, valamint a hátulsó nyakizmok zsugorodnak, a nyakcsigolyák előtt futó izmok gyengülnek. Enyhén told az állad hátra, és óvatosan nyújtózz a fejtetővel!

MÁSODIK MEGÁLLÓ:

A vállak, lapockák és a felső végtagok

A felsőháti szakasz feszültsége tartáshibára utal, ez hátfájást és fejfájást is okozhat. Fokozott háti görbület esetén a vállak előre esnek, a mellkas izmai zsugorodnak, a lapocka stabilizátorai pedig gyengülnek. A háti gerinc domború görbületét az ágyéki gerinc homorulatának mértéke határozza meg. Próbáld ellazítani a nyakizmaid és a vállaid! Enyhén távolítsd a lapockáid oldalra, majd lefelé! Lehetőleg ne érezz a karjaiban feszülést, szabadon lógjanak a tested mellett, a combok vonalában!

HARMADIK MEGÁLLÓ:

A has és az ágyéki gerinc

Gyakran fáj a derekad, fokozódott a háti homorulatod, gyengék a hasizmaid? Figyeld meg a medence helyzetét! Billentsd előre-hátra! Milyen érzés? Próbálj semleges (természetes) helyzetbe hozni magad! Aktiváld a medencealap izmait alulról felfelé! Meglehet, hogy a medencéd nem engedelmeskedik. Ebben az esetben keresd fel Pilates oktatód, vagy gyógytornászod!

NÉGY MEGÁLLÓ:

A csípőízület és az alsó végtagok

középhelyzetét (természetes helyzetét) is a medence megfelelő dőlésszöge határozza meg. Amikor előre-hátra mozgatod, billented a medencéd, akkor figyeld meg a csípőízület és az alsó végtag izmainak a reakcióját! Másképp feszülnek a csípőízület és az alsó végtagok izmai, amikor előre ill. hátra billented a medencéd, ebből is leszűrhető, mennyire fontos a medence természetes helyzete. Ne feledd, a testtartás kulcsa a medence.

Most pedig kérlek, állj fel!  A lábak medencelapát szélességben legyenek. Figyeld meg, hogy a talpad elöl, oldalt vagy hátul a saroknál terheled e! Emeld fel a lábujjaid! A nagy lábujj mögött és a kis lábujj mögött lévő ujjpárnán és a sarok alatt, azaz három pontban támaszkodj a talpadra! A függőleges testtartás alapja a láb, mely viszonylag kis felülettel nagy tömeget támaszt alá. Egyformán terheled mindkét talpad? Fontos, hogy mindig két lábbal állj a földön!

VÉGZŐSÖK

PETER RÉV
PETER RÉV
Rév Péter egy hosszú betegség után döntött a Pilates mellett. Gerincfájdalmai voltak, melyeken a tudatosan végzett gyakorlatok,az izmok nyújtása és erősítése segített. Szeretné összeállítani saját Pilates edzésprogramját.
absolventi/PETER RÉV
DORINA CSAPÓ
DORINA CSAPÓ
Azért választottam ezt az iskolát mert kedvező áron egy nagyon színvonalas képzést kaptam. Egy rendkívül jól felkészült oktatótól, aki számomra szakmailag és emberileg is hiteles. A pilátes módszer önmagában és más módszerekkel kiegészítve is alkalmazható.
absolventi/DORINA CSAPÓ
SOŇA BOHUSOVÁ
SOŇA BOHUSOVÁ
Soňa Bohusová szeretné továbbadni az embereknek a Pilates filozófiáját, ahol a test és a lélek együtt dolgozik.
absolventi/SOŇA BOHUSOVÁ
MARIKA SZABÓ
MARIKA SZABÓ
Szabó Marika gyógyszerész aszisztens súlyos hát- és gerincproblémákkal küzdött. A Pilates edzésforma teljesen megszüntette fájdalmait és testtartásán is javított.
absolventi/MARIKA SZABÓ
ILONA SZILVA
ILONA SZILVA
Szilva Ilona szobrászművész gerincproblémái és testtartása miatt kereste fel a Pilates Studiot. „Nagyon bejön az a jellegű mozgás, ahol az izmokat tudatosan fejlesztjük.”
absolventi/ILONA SZILVA
RITA VINCZE, Mgr.
RITA VINCZE, Mgr.
A Pilatesszel gerincproblémáim miatt kezdtem el foglalkozni. Olyan mértékű problémáim voltak már 20 éves koromban, hogy gyakorlatilag egy nehezebb táskát sem bírtam hátfájás nélkül felemelni. Ekkor kezdtem el érdeklődni a Pilates iránt.
absolventi/RITA VINCZE
KATARÍNA RIGÓOVÁ
KATARÍNA RIGÓOVÁ
Mivel nagyon nehezen tudtam mindig elkuloniteni a leklki vilagomat az ertelmitol,az Ildiko orain ez vollt az elso ami sokkollt ,megpedig,hogy ez sikerullt a szakmai tudasarol es a levezetesrol nem is beszellve.Lelki es testi nyugalmat talalltam es technikailag pedig 💯 szazalekos levezetest tanulltam.
absolventi/KATARÍNA RIGÓOVÁ
ILDIKÓ MORÁVEK ml.
ILDIKÓ MORÁVEK ml.
A Pilates oktatásban megtaláltam azt amit hosszútávon szeretnék csinálni. Szeretnék segíteni az embereknek úgy a helyes testtartás kialakításában, mint annak megtartásában - ami az egyik legfontosabb az esztétikai szépségük kialakításában.
absolventi/ILDIKÓ MORÁVEK ml.
NIKOLETA KOHÚT
NIKOLETA KOHÚT
Màr gyerekkorom òta gerincproblèmàim vannak.Rengeteg tornàt,edzèst kipròbáltam de egyik sem volt megfelelő a számomra. Egy kedves ismerősöm ajànlatàra kipròbàltam a Pilatest. Egyből beleszerettem, rengeteg pozitìv hatàst ès vàltozàst tapasztaltam.
absolventi/NIKOLETA KOHÚT
KATARÍNA KERASILIDIS
KATARÍNA KERASILIDIS
absolventi/KATARÍNA KERASILIDIS
MONIKA GÖNCZÖLOVÁ
MONIKA GÖNCZÖLOVÁ
absolventi/MONIKA GÖNCZÖLOVÁ
H. K. FARKASOVÁ
H. K. FARKASOVÁ
absolventi/H. K. FARKASOVÁ
MARIE BÁRIOVÁ
MARIE BÁRIOVÁ
absolventi/MARIE BÁRIOVÁ
ADRIANA BOSCHETTIVÁ
ADRIANA BOSCHETTIVÁ
absolventi/ADRIANA BOSCHETTIVÁ
GÁLLFY ANDREA
GÁLLFY ANDREA
Jó hangulatú, tartalmas képzés volt. Nagyon sok ismeretet kaptam, mélyebben megismertem a Pilates filozófiát. Ildikó segítségével felismertem, hogy többre vagyok képes mint amennyit gondoltam magamról. Nem utolsó sorban jó barátokra leltem.
absolventi/GÁLLFY ANDREA
A. NAGY FINTA
A. NAGY FINTA
absolventi/A. NAGY FINTA

GALÉRIA

KAPCSOLAT

FACEBOOK

PILATESCHOLA

2017 © Morávek Ildikó